Gi nyansatte en smidig start med app for ansatte

Med en egen app for ansatte gir bedrifter nye medarbeidere en smidig og god start på ny arbeidplass.


Ung mann ser på en smarttelefon han holder i hånden. Foto.

Som ny på en arbeidsplass er man ofte både nysgjerrig, spent og litt nervøs. Starten kan være overveldende, med mye informasjon, nye mennesker, nye systemer og ikke minst en ny kultur du skal bli kjent med.

Gi nyansatte tilgang til app for ansatte med en gang

Vi anbefaler at nyansatte får tilgang til bedriftens app for ansatte i god tid før første arbeidsdag, helst samme dag som arbeidskontrakten signeres. Dette har mange fordeler:

 • Når kontrakten er signert er interessen for den nye arbeidsplassen skyhøy. Da er det nyttig for både bedriften og den nyansatte at de kan begynne å gjøre seg kjent med en gang.

 • Ofte går det flere måneder fra kontrakten er signert til første arbeidsdag. Ved å ha tilgang til appen, kan den nyansatte forberede seg i sitt eget tempo.

Gjennom tilgang til appen kan den nyansatte blant annet:

 • Få et overblikk over selskapets verdier og mål

 • Få et innblikk i bedriftens kultur, ved å for eksempel følge med på bedriftens interne Instagram

 • Lære om sin avdeling og oppgaver, og bli litt kjent med navn og ansikter

 • Følge med på den løpende driften i perioden frem til første arbeidsdag. Dette kan gjelde alt fra KPI'er, ferdigstilte oppdrag, nye salg og andre milepæler, til hva slags mat som serveres i kantina og hvem som har hatt bursdag i det siste

 • Få en oversikt over hvilke andre digitale verktøy som benyttes

 • Delta aktivt gjennom å like og kommentere nyheter og innlegg

En god rutine kan være:

 1. At den nyansatte blir invitert inn i appen allerede når kontrakten signeres

 2. At den nyansatte blir introdusert i appen kort tid etterpå. Enten gjennom en nyhetsartikkel, eller gjennom at nærmeste leder legger ut noe på bedriftens åpne vegg. Her kan de andre ansatte like, kommentere og sørge for at den nye personen føler seg velkommen.

 3. Legge ut en ny artikkel eller et nytt innlegg i feeden på første arbeidsdag, slik at de andre ansatte husker å si hei og være ekstra imøtekommende

Ta kontakt i dag for en prat om hvordan app for ansatte kan forbedre din onboarding av nyansatte.

Er dere interessert i app for ansatte?

Ta kontakt med Appfabrikken for en uforpliktende prat.


Bilde av to smarttelefoner som viser en app der ansatte selv kan dele bilder og kommentarer. Foto.Eksempel på hvor enkelt nyansatte kan ønskes velkommen av sin leder og sine nye kollegaer.